The Proclaimers uk

+ support tba

vr 26 juli
Burg — Brugge
20u30

The Proclaimers verwierven wereldfaam met hun hits 'I'm Gonna Be (500 Miles)', 'I'm On My Way' en 'Letter From America'. Daarnaast hebben de Schotse tweelingbroers Craig en Charlie Reid nog een heleboel andere hoogtepunten op hun CV staan: een carrière die ondertussen 30 jaar omspant, een tiental succesvolle albums, een resem hitnoteringen en talloze tournees over de hele wereld, waarbij ze voor heel wat uitverkochte zalen mochten spelen.

Met 'Angry Cyclist' zijn ze ondertussen aan hun elfde plaat toe. Het album is opnieuw een verzameling van tijdloze popsongs met een folky toets, doorspekt met hun typische feel good vibe en vernuftige, soms politiek getinte teksten. De broers borduren verder op het aloude recept waar het dertig jaar geleden allemaal mee begon, maar het wordt nog steeds gesmaakt!

Met de nieuwe plaat onder de arm komen ze deze zomer naar Moods!, om zoals steeds een energiek feestje te bouwen op het podium. Want dat is wat de band het liefste doet: het publiek charmeren met hun doodeerlijke liedjes en heerlijke Schotse tongval. The Proclaimers houden van hun fans en die liefde is volledig wederzijds!