Joep Beving nl

do 8 augustus
Binnenplein Belfort — Brugge
20u30 21u30

De concerten op het binnenplein van het Belfort gaan bij slecht weer (regen of wind) of slechte weersvoorspelling door in de Magdalenazaal (MaZ - Magdalenastraat 27 8200 Brugge).

In 2015 bracht de Nederlandse pianist Joep Beving zijn debuutalbum 'Solipsism' in eigen beheer uit en dropte het op Spotify. Tegen z'n eigen verwachtingen in was de plaat een hit - 'Solipsism' was goed voor een slordige 120 miljoen streams - en Beving werd in een mum van tijd een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Ook het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon kon Beving's werk wel smaken en bood hem prompt een platencontract aan.

Joep Beving maakt warme, melancholische en toegankelijke composities die het midden houden tussen klassiek en pop. Op derde plaat 'Henosis' krijgen zijn intimistische pianostukjes voor het eerst versterking van orkestrale en elektronische klanken. 'Henosis' is trouwens oud-Grieks voor samenhorigheid, en dat is precies wat Beving met z’n muziek wil bereiken; met z’n allen samen wegdromen. Dat zal tijdens zijn concert op Moods!, in de prachtige setting van het binnenplein van het Belfort alvast geen probleem zijn!