Daniel Norgren se

do 1 augustus
Binnenplein Belfort — Brugge
20u30 21u30

Rekening houdend met de grote vraag naar tickets enerzijds en de beperkte zitcapaciteit van de MaZ anderzijds zal het concert bij slecht weer of een slechte weersvoorspelling in de MaZ (Magdalenastraat 27 8200 Brugge) door gaan voor een staand publiek.

Deze loner uit de Zweedse bossen slaagde er in om vier albums lang buiten onze radar te blijven, maar met zijn vijfde plaat schoot hij goed raak! 'Alabursy' werd door pers en publiek tot het beste gerekend dat 2015 te bieden had. Nog datzelfde jaar liet hij ook 'The Green Stone' op onze oren los. Ondertussen zijn we vier jaar verder en heeft de singer-songwriter eindelijk een opvolger klaar. In april verschijnt het langverwachte 'Wooh Dang'.

De muziek van Daniel Norgren houdt het midden tussen roots, Americana, blues, country en southern soul en combineert het beste van helden als Neil Young, Tom Waits, Van Morrison, Lennon, The Tallest Man On Earth en Bonnie 'Prince' Billy met een onmiskenbare eigen sound. Een duyster geluid dat twijfelt tussen pure magie en een onwaarschijnlijke tristesse, die diep onder je huid kruipt.

Live weet de fragiele en ongepolijste stem van Norgren massaal zieltjes te winnen: de man vervalt nooit in automatische piloot, maar blijft verrassen met steeds een nieuwe versie van zijn rural blues. Een intense en hypnotiserende ervaring!